Vi såg "Two greedy Italians" på Svt och blev inspirerade av hur de enkelt svängde ihop gnocchi som såg ljuvlig ut. Vi provade hemma och det var förvånansvärt lätt, så länge man har ingredienserna hemma och använder exakt mängd av dem!
Ingredienser:
200 gram durumvete
220 ricotta
3 äggulor
40 gram parmesan
salt
Mät upp rätt mängd ingredienser. Blanda durumvete, ricotta, äggulor och parmesanost till en fast deg. Ju bättre parmesanost man investerar i desdo smakrikare gnocchi. Vi som bara kostade på oss en Gran Padano saltade lite extra.
Rulla ut till smala korvar och pudra över durumvete innan du skär upp dem. Skär till små knoddar.
Koka upp en stor kastrull med vatten och ha en hålig slev till hands. Häll i gnocchin då vattnet kokar. När de flyter upp till ytan är de klara, lyft då ur dem med sleven.
Tomatsåsen
Skiva tre vitlöksklyftor och en chili. Fräs i en panna med massa olivolja, i med 400 gram krossade tomater. Ta en stor knippe basilika och grovhacka ner i såsen. Salta och peppra.
Lägg gnocchin på ett uppläggningsfat, riv över massa parmesan och häll sedan över tomatsåsen. Servera!





Gud vad gott det ser ut! Ska jag definitivt försöka mig på! Love/Bollplank
SvaraRadera