Mmmm,,,




söndag 2 oktober 2011

Lördag: Den godaste bulgurn



Då min pappa var tillsammans med en turkisk tjej och lagade denna bulgur, smakade hon och utropade häpet att han lagade godare bulgur än turkarna själva. Faktum är att den är ljuvlig och lätt att få till. Man kan blanda ingredienserna i koket lite utifrån vad man har hemma. Detta är en variant:






Bulgurn:
1 gul lök
1 chilifrukt
1 msk tomatpuré
3 dl bulgur
4-5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
Smör
Rapsolja

Salladen:
3 tomater
En näve finhackad koriander
En halv citron
Olivolja
Salt & Peppar


Gör såhär:
Koka upp buljongtärningen i vattnet. Finhacka löken och chilin, fräs i en stor matsked smör och lite olja. Då det mjuknat häller du i bulgurn, den ska stekas försiktigt, sänk värmen så att det inte blir bränt. I med tomatpurén och rör runt så att det får en fin röd ton. Häll sedan över buljongen och låt stå på medelvärme tills bulgurn sugit åt sig all vätska. Smaka av, om kornen inte är mjuka, spä den med mera vatten.


Antingen äter man den som den är, eller så gör man en grönare variant av den.
Finhacka tomaterna och koriandern, pressa en halv citron över, salta och peppra och dränk i olivolja, blanda sedan i bulgurn. Tillsammans blir detta saftigt, syrligt och med rejält sting i! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar