Bulgurn:
1 gul lök
1 chilifrukt
1 msk tomatpuré
3 dl bulgur
4-5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
Smör
Rapsolja
Salladen:
3 tomater
En näve finhackad koriander
En halv citron
Olivolja
Salt & Peppar
Gör såhär:
Koka upp buljongtärningen i vattnet. Finhacka löken och chilin, fräs i en stor matsked smör och lite olja. Då det mjuknat häller du i bulgurn, den ska stekas försiktigt, sänk värmen så att det inte blir bränt. I med tomatpurén och rör runt så att det får en fin röd ton. Häll sedan över buljongen och låt stå på medelvärme tills bulgurn sugit åt sig all vätska. Smaka av, om kornen inte är mjuka, spä den med mera vatten.
Antingen äter man den som den är, eller så gör man en grönare variant av den.
Finhacka tomaterna och koriandern, pressa en halv citron över, salta och peppra och dränk i olivolja, blanda sedan i bulgurn. Tillsammans blir detta saftigt, syrligt och med rejält sting i!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar