Mmmm,,,




fredag 7 oktober 2011

Onsdag: Lasagne med älgfärs och rödbetor

Nu är det älgjakt säsong och om man vill äta kött med gott samvete skall man äta vilt. Då kan man vara säker på att djuret har haft ett bra och stressfritt liv, köttet är ekologiskt, närproducerat och har en låg men nyttig fetthalt. Provade på en ny variant av lasagne och utgick ifrån vad som fanns hemma, nämligen älgfärs. Resultatet blev mustigt och smakrikt. Rekommenderas! 




Ingredienser:
500 g älgfärs eller annat viltkött
Färska lasagneplattor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 rödbetor
1/4 rotselleri
1 palsternacka
2 dl oxbuljong
Tomatpuré
Timjan
Salt & peppar

Till bechamelsåsen:
80 g smör
1 l mjölk
1 dl vetemjöl
Muskot
100 g lagrad svecia
Salt

Parmesanost till servering



Gör detta:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Hacka löken, grovriv rödbetor och palsternacka, hacka rotsellerin i mindre bitar. Fräs rivet i smör och lägg sedan i färsen. Låt puttra en stund med buljongen och tomatpurén, pressa i vitlök och krydda!


Gör bechamelsåsen. Smält smör och blanda i mjölet med en visp. Tillsätt mjölken. Krydda med riven muskot, salt och peppar. Vispa till slut i osten lite i taget, den skall inte koka och var försiktig så den inte klumpar sig.


Varva lasagneplattorna, färsen och såsen i en oljad form. Placera i ugnen i ca 40 minuter!


Servera med parmesanost på toppen och gärna en fräsch sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar