Ingredienser:
500 g älgfärs eller annat viltkött
Färska lasagneplattor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 rödbetor
1/4 rotselleri
1 palsternacka
2 dl oxbuljong
Tomatpuré
Timjan
Salt & peppar
Till bechamelsåsen:
80 g smör
1 l mjölk
1 dl vetemjöl
Muskot
100 g lagrad svecia
Salt
Parmesanost till servering
Gör detta:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Hacka löken, grovriv rödbetor och palsternacka, hacka rotsellerin i mindre bitar. Fräs rivet i smör och lägg sedan i färsen. Låt puttra en stund med buljongen och tomatpurén, pressa i vitlök och krydda!
Gör bechamelsåsen. Smält smör och blanda i mjölet med en visp. Tillsätt mjölken. Krydda med riven muskot, salt och peppar. Vispa till slut i osten lite i taget, den skall inte koka och var försiktig så den inte klumpar sig.
Varva lasagneplattorna, färsen och såsen i en oljad form. Placera i ugnen i ca 40 minuter!
Servera med parmesanost på toppen och gärna en fräsch sallad.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar