Mmmm,,,




måndag 3 oktober 2011

Söndag: Het Laksa med kyckling



Ingredienser

Soppan:
3 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
1 chilifrukt
3 msk röd currypasta
Rapsolja (eller jordnötsolja om man har tillgång till det)
4 dl kokosmjölk
4 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
1 msk fisksås
1 lime
2 kycklingfiléer
Äggnudlar eller glasnudlar

På toppen:
Färsk koriander
Bladspenat
Charlottenlök
Lime
Böngroddar


Gör såhär:
Hacka koriander, finskiva charlottenlök och lime. Skölj groddarna och bladspenaten. Lägg upp små skålar. Hit kan man förbereda.
Skiva chili, vitlök och ingefära i mycket tunna skivor. Fräs i en panna tillsammans med currypastan som man mosar med en träsked eller liknande så att den löser upp sig och de goda dofterna frigörs.
Häll i kokosmjölken lite i taget, häll sedan i vattnet, hönsbuljongen och fisksåsen. Låt sjuda en stund. Pressa i en halv lime.
Koka upp nudlarna enligt anvisning på paketet.
Skiva kycklingfiléerna i ca 3 cm tärningar, häll dem i soppan och låt koka i ca 4 min.


Placera nudlarna i en skål, lägg på bladspenat, böngroddar samt skivor av lime och charlottenlök, häll slutligen över soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar