En burk med kidneybönor
En burk med stora vita bondbönor
Eller en burk med valfria bönor
Körsbärstomater
Morot
Rödlök
Vitlök
2 msk olja
2 msk vinäger
Salt
Peppar
Mormor, Marits mormor, som varit i farten igen och introducerat mig för denna enkla men otroligt smakrika sallad. Den går supersnabbt att göra och den blir godare ju längre den står i kylen och drar åt sig av alla de goda smakerna. Jag hackar rödlöken, skär tomaterna i bitar, skivar vitlöken alternativt pressar i vitlöken i bönblandningen. Sist jag gjorde den här så skivade jag i en morot också med hjälp av osthyveln. Häller sen på oljan och vinägern och till sist salt och peppar. Havssalt är himla gott att ha på. Blanda och rör runt och låt stå i kylen ett tag. Jag äter denna sallad till kycklingfiléer, chorizo eller som sist till ett stycke benfri kotlett!
Kan varna känsliga magar för att denna bönsallad kan orsaka buller, bong och ballong.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar