Mmmm,,,




fredag 30 september 2011

Rårörda äpplen med kanel

Detta är min variant av äppelmos. Jag försöker starta dagen med en tallrik gröt, ekonomiskt jovisst! Jag har väl nämnt att vi är studenter? Jag kom iallafall fram till att det kändes dumt att köpa dyra, sötade och konserverade äpplen på burk då svenska höstäpplen kostar runt 12.90 kr kilot i butik och man kan göra ett mycket godare och nyttigare tillbehör till gröten själv.


Detta recept håller ca 2 veckor i kylskåpet, gör man en stor sats så kan man frysa in en del och ta fram veckoportioner. 






1,5 kg äpplen
1 dl socker
Kanel efter behag

Skala och skiva äpplena i kuber.
Häll i en kastrull med en deciliter vatten, häll över sockret och kanelen. 
Koka up och låt det puttra tills det blivit geggig äppelröra!
Låt svalna, häll sen i fryslådor och frys in.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar