Drygt 6 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
4 tsk bakpulver
225 gram margarin
2 ägg
Till det där goda uppepå:
3 dl lingonsylt
2,5 dl havregryn
1,5 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
75 gram margarin
Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver. Finfördela sen margarinet i mjölblandningen. Vispa äggen lätt och tillsätt dessa. Kavla sen ut degen i en långpanna. Bred sen på lingonsylten (helst mormors egna) över kaka.
Blanda havregryn, socker och vaniljsocker. Smält margarinet och häll över havregrynsblandningen som du sen smular över lingonsylten.
Grädda i 200 grader i 15-17 min.
Låt svalna för att sedan skära i rutor och avsmakas!
Går det bra med svärmors lingonsylt? Står här med allt klart och blev plötsligt så osäker.../ Amanda
SvaraRadera