Mmmm,,,




onsdag 14 september 2011

Höstonsdag med husman

Fick denna rätt serverad idag av min käre hubby, enkelhet i sin finaste form.
Han beter sig alltid väldigt myndigt då han lagar mat och underströk vikten av bra råvaror och ordentlig tillagning, så jag vidarebefodrar!


BIFF RYDBERG

Ingredienser

600 g oxfilé
2 små gula lökar, fin hackade
8 mediumstora potatisar
Smör & olja att steka i
Salt & peppar
4 ägg gulor i skal
persilja


Gör såhär:

Finhacka löken. Tärna potatisen i ca en cm stora kuber, skölj i vatten och låt rinna av. Skär sedan köttet i ca två till två och en halv centimeters bitar. Värm därefter en stekpanna för var ingrediens, en för lök, en för kött och en för potatis. 
Låt löken långsamt stekas i smör på svag värme. Potatisen skall stekas i olja och smör på hög värme tills den får en nästan krispig yta, salta i efterhand.

Tillsätt smör och olja i stekpannan för oxfilén, när pannan är het stek snabbt köttet i omgångar, så att det steks och inte kokas tills det får bra färg, salta och peppra.

Servera i tre rader med kött och potatis på var sida om löken. Lägg en äggula i sitt skal på toppen, sprid lite finhackad persilja över och ställ fram salt och peppar på bordet.

Underbart, enkelt och fantastiskt gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar